Вярвате в истории, в които хората създават добрите промени, смели са и не се отказват да намират по-широка подкрепа за уязвимите групи в обществото. Тогава тази изложба има какво да ви каже. "Социално предприемачество от първо лице" ще остане в градината на "Кристал" между ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Цар Освободител" от 21-ви август до 4-ти септември.

Да отворим кръга, защото… Когато сме повече, постигаме повече. Създаваме спирала на продължаваща положителна промяна. За равни възможности. Сами не можем да изразим и развием максимума от себе си, нужна е подкрепа. Защото така ще съберем различни светове. Ще променяме живота заедно... В разбиращо различията общество кръгът е отворен.

32.2% от населението на България живее в риск от бедност и социално изключване. Това е най-високият процент сред всички страни в Европейския съюз, според официални данни на НСИ. 2 206 100 души са застрашени да влязат в кръг, чиято завършеност и безкрайност би могла да се превърне в ограничаваща реалност за живеещите в него.

"Социално предприемачество от първо лице" ще ни срещне с деветима от социалните предприемачи, развиващи устойчиви модели за подкрепа на уязвими общности у нас. Хората, на които е посветена изложбата, са различни по образование и професия, принадлежат към различни поколения. Свързват ги смелостта и способността да виждат възможности там, където мнозина виждат само проблем. Тя разказва девет каузи и тях сме свързани. Историите не създават граници, създават доверие, разбиране, приемане... Социалните преприемачи отварят кръга, за да можем всички повече, да имаме повече, да бъдем повече.

"Социално предприемачество от първо лице" разширява представата и знанието за това какво е да си социален предприемач в България. Една от целите е да бъдат вдъхновени повече хора да направят най-ценната стъпка: от идея към действие.

Изложбата се реализира в рамките на "Да отворим кръга" – мултисекторна коалиция, основана от Reach for Change България и ING Bank София. Събитието се осъществява с любезното съдействие на Столична община.

Автор на портретите е фотографът Маргарита Русева, текст концепция и сторителинг - Яна Борисова, дизайн – Елина Бучукова.